Menu
X
image

Tratamentul alergiei

Soluția principală pentru tratamentul alergiei este eliminarea agentului care cauzează alergia respectivă. Pentru mulți oameni, chiar și protecția împotriva alergiilor atenuează problema într-o mare măsură, eliminând total simptomele. Cu toate acestea, atunci când simptomele și reacțiile încep să afecteze traiul zilnic și activitatea desfășurată  trebuie consultat medicul.

Cel mai simplu test pentru aceasta este testul cutanat alergologic. Este posibil să determinați alergenul la care sunteți sensibil prin testele alergologice efectuate pe braț sau în sânge. Dacă știți la ce sunteți alergic pe de o parte vă puteți proteja și pe de altă parte puteți să ajutați medicul să stabilească dacă aveți sau nu nevoie de medicamente. În acest test, cele mai comune substanțe sunt aduse în contact cu pielea pentru a se determina care dintre ele reprezintă un alergen pentru dumneavoastră. Sigur că un test cutanat negativ nu înseamnă că persoana nu este alergică.

În cazurile în care cauza nu este determinată sau este îndepărtată pentru un timp, se trece la a doua etapă cu administrarea de medicamente care vor împiedica acest mecanism. Tratamentul medical trebuie continuat timp de cel puțin 2 luni. În cazurile în care nu există răspuns la acest tratament, se trece la ultima etapă, respectiv tratamentul chirurgical.

Obstrucția nazală este cauzată de aderențele nazale, de deviația de sept. Prin corectarea deviațiilor de sept ale pacienților noștri se asigură o trecere mai ușoară a aerului. În plus, aderențele nazale sunt micșorate prin metoda de radiofrecvență sau de reducție pentru a preveni umflarea.

Datorită ultimelor noutăți din domeniul medical, alergiile sunt pe cale să nu mai reprezinte o problemă în țara noastră. Cu toate acestea, este absolut necesar ca pacienții să își schimbe mai întâi standardul de viață și să stea departe de mediile cu praf, spațiile neaerisite, umede, sau în care se fumează.

Importanța controlului alergiei în timpul sarcinii

Nu este posibil să se prevadă modul în care bolile alergice vor evolua în timpul sarcinii. Sarcina este un proces extrem de complicat din punct de vedere chimic pentru viitoarele mame. Organele și sistemele se află sub influența intensă a hormonilor. Bolile alergice pot continua neschimbate în timpul sarcinii. Aproximativ o treime dintre femeile gravide nu prezintă modificări  cu privire la simptome și nu au plângeri în acest sens. În general, problemele alergice scad pe parcursul sarcinii și mai ales spre sfârșitul ei. Chiar dacă acest lucru este mai puțin întâlnit, există și cazuri în care problemele se intensifică. În special în perioada de început a sarcinii, medicii evită să prescrie medicamente. Automedicația trebuie să se evite întotdeauna. Este obligatoriu ca medicamentele să fie luate la recomandarea specialistului. De asemenea, alergia trebuie controlată în timpul sarcinii, astfel încât sarcina să poată fi menținută într-o manieră sănătoasă.

Factori care pot cauza alergii la bebeluși

Alimentele provoacă alergii mai ales în prima etapă a vieții, în perioada copilăriei.

În prima etapă a vieții, prima întâlnire a bebelușilor cu alimentele poate fi problematică. Se știe că în special preparatele cu structură proteică provoacă alergii mai frecvent. Fiți răbdători în această perioadă. Nu ar trebui să se aplice tratamente timpurii, ar trebui să se obțină sprijin specializat. Nu trebuie uitat faptul că alimentul ideal pentru bebeluși este laptele matern. Alimentele suplimentare, cum ar fi ouăle, laptele de vacă, peștele nu ar trebui să fie date bebelușilor înainte de împlinirea vârstei de șase luni. Există alergii alimentare care continuă în perioada adultă. Alergiile cele mai frecvente sunt alergiile la fructele de mare, cum ar fi crevetele și midiile.

 

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
No Tag have Found!
Back To Home

Medicalpark Romania.