Menu
X
image

Simptomele Astmului

Diagnosticarea astmului se bazează pe istoricul pacientului. Pacienții își descriu în mod tipic simptomele ca respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, tuse, senzația de presiune în piept apărute sub formă de atacuri și în special în timpul nopții. Aceștia se pot plânge că tusea apărută în urma unei gripe sau a unor infecții ale căilor respiratorii superioare durează mai mult de trei săptămâni sau că fiecare infecție gripală suferită coboară în piept. Uneori boala poate decurge numai cu tuse persistentă. Caracteristica simptomelor astmului este recurența. Unii factori pot provoca boala. De exemplu, gazele iritante (dioxidul de sulf, monoxidul de carbon), alergenii, exercițiile, virușii, infecțiile, medicamentele și stresul pot fi factori declanșatori ai bolii. În procesul de diagnosticare și evaluare pacienții se supun testului de respirație și testului cu PEF-metrul. În special la copii se pot face teste de exerciții simple. La anumiți pacienți însă se poate face testul de „Provocare bronșică nespecifică”.

Care sunt factorii de risc?

  • Atopia:Particularități genetice și structurale ale persoanei care au dus la dezvoltarea tulburărilor alergice.
  • Fumatul:Cel mai mare factor de risc declanșator al astmului este fumatul. Fumatul crește riscul de apariție a astmului de 8 până la 12 ori. Fumatul perturbă ținerea sub control a astmului și efectul medicamentelor administrate pentru astm. În cazul astmului, prejudiciile create de fumul de țigară nu pot fi remediate prin medicamente!

  • Alergenii (Iarbă, cereale, polen, mucegaiuri, gândaci, păr de animale cum ar fi câinii și pisicile, fumul de țigară, mirosurile puternice și parfumuri, cum ar fi spray-uri, produse de curățare de uz casnic, mirosuri de mâncare, vopsele și lacuri, cărbune, cretă, pudră…)
  • Infecții ale căilor respiratorii
  • Stimuli profesionali și poluarea mediului:Este de așteptat ca boala să apară la persoane care sunt expuse permanent la factori externi cum ar fi fum și particule de substanțe chimice.
  • sursa foto: ROmedic

 

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
No Tag have Found!
Back To Home

Medicalpark Romania.