Menu
X
image

Iubesc copiii mai mult ca orice si isi dedica viata in totalitate lor …

Iubesc copiii mai mult ca orice si isi dedica viata in totalitate lor. Sapte zile din sapte incearca sa le readuca sanatatea si zambetul pe buze. Lor, copiilor bolnavi de cancer. Vorbim despre medicii oncologi (n. red – ai Grupului International de Spitale „Medical Park” din Turcia), pe mana carora ajung anual zeci de micuti din tara noastra. Si nu pentru ca noua ne-ar lipsi doctorii dedicati si pregatiti, ci pentru ca ne lipsesc conditiile decente si infrastructura medicala.

El este unul dintre medicii oncologi din Turcia care ofera o a doua sansa copiilor bolnavi de cancer. Inclusiv copiilor romani diagnosticati cu aceasta boala cumplita. A terminat facultatea in Turcia, s-a specializat in Statele Unite ale Americii si in Franta. Sectia de oncologie i-a devenit a doua casa de ani buni.

Aproape zi de zi, medicul se afla printre copiii pe care nu ii priveste ca pe niste pacienti, ci ca pe copiii lui. Incearca din rasputeri sa le aline suferintele. Cu fiecare in parte leaga prietenii strasnice.

Dincolo de medici dedicati si pregatiti, micutii bolnavi de cancer au alaturi si psihologi.

Pana acum, zeci de copii care au ajuns pe mana medicilor turci au invins cancerul. O mare contributie in procesul vindecarii a avut-o si aparatura medicala ultramoderna.

Acest robot, spre exemplu, care a costat un milion si jumatate de euro si care a fost fabricat in Italia, masoara tratamentul de chimioterapie.

Asemenea roboti mai exista in Germania, Japonia si Statele Unite ale Americii. Sursa: Prima TV

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com, aura.tasente@medicalpark.com.tr.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
5 luni ago Noutăți

Avantajele chirurgiei cardiace minim invazive

In prezent, pacientii pot suferi interventii chirurgicale care nu presupun taierea sternului si, in plus, isi pot reveni la normal mai rapid decat in cazul interventiilor traditionale. Denumirea acestei tehnicii minune este Chirurgia Cardiaca Invaziva Minima.

Prof. univ. dr. Ali Civelek, medic specialist in medicina cardiovasculara in cadrul Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, ne atrage atentia asupra faptului ca afectiunile cardiace reprezinta inca una dintre cele mai mari probleme de sanatate, cu toate ca stiinta medicinii s-a dezvoltat atat de mult in ultimii ani si ne relateaza urmatoarele: “afectiunile cardiace coronariene reprezinta un numar mare al afectiunilor pacientilor din grupa de varsta a adultilor, iar afectiunile valvelor cardiace si dilatatiile vasculare denumite anevrisme reprezinta de asemenea alte afectiuni importante ale pacientilor adulti”.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei au fost obtinute rezultate importante si in tratamentele afectiunilor cardiace. In prezent, unele afectiuni cardiace sunt tratate fara a mai fi necesara interventia chirurgicala. Pentru tratarea afectiunilor cardiace coronariene serioase, afectiunilor valvelor cardiace si anevrismelor aortice inca mai sunt necesare interventiile chirurgicale.

Recuperare foarte rapida

In paralele cu dezvoltarile tehnologice pentru tratamentele nechirurgicale, au fost inregistrate o serie de progrese si in ceea ce priveste tratamentele chirurgicale ale afectiunilor cardiace. Cea mai importanta dintre acestea este „Chirurgia cardiaca minim invaziva”. Procesul de recuperare dupa o operatie de inima este mai lung in comparatie cu alte operatii. Revenirea pacientilor la activitatile fizice normale si munca dureaza o perioada in jur de doua-trei luni. Acesti factori i-au stimulat pe specialisti in a cauta metode cu reusita la fel de mare ca si metodele traditionale dar in care pacientii se pot recupera mai rapid. Asa a fost descoperita chirurgia cardiaca minim invaziva.

Metoda traditionala presupune oprirea inimii

In timpul operatiilor de inima traditionale, sternul este taiat si astfel se ajunge la inima. In acest timp pacientul este conectat la un aparat de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor iar operatia este efectuata cu inima oprita. Utilizarea acestei metode presupune nu numai oprirea inimii, ci si a plamanilor, iar sangele pacientului circula prin organele vitale si le oxigeneaza prin aparatul de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor. Contactul sangelui pacientului cu un mediu nenatural, poate produce unele reactii in organism dupa operatie si in special rinichii si rareori creierul pot fi afectati de aceasta situatie. Vindecarea sternului taiat dureaza o perioada in jur de 2-3 luni. In aceasta perioada, pacientii sunt obligati sa stea culcati pe spate mult, nu pot sa ridice greutati sau sa conduca masina. Din aceasta cauza, revenirea acestora la serviciu poate dura in jur de 2-3 luni.

“Incizie la nivelul subratului“

Metoda minim invaziva – cunoscuta si sub denumirea de „operatii de inima efectuate prin incizie la nivelul subratului” – presupune o incizie de aproximativ 7 cm efectuata sub sanul pacientului, incizie prin care „fara a mai fi efectuata sectionarea vreunui os”, se ajunge la inima printre coaste. In sectia din Spitalul Medical Park Ordu, se efectueaza cu rezultate foarte bune interventiile coronariene bypass si interventiile la valvele cardiace prin utilizarea acestei metode.

“Interventiile bypass coronariene minim invazive sunt efectuate printr-o incizie efectuata sub sanul stang al pacientului prin care se ajunge la inima pacientului unde artera este accesata cu vedere libera. Interventia coronariana bypass este efectuata in timp ce inima functioneaza fara ca pacientul sa fie conectat la aparatul de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor”, afirma reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Recuperarea dupa operatie este mult mai rapida

Metoda minim invaziva are o multitudine de avantaje in comparatie cu chirurgia coronariana bypass.
“In primul rand, sternul pacientului nu este taiat ceea ce face ca recuperarea sa fie mult mai rapida. De asemenea, pacientul nu mai este obligat sa stea culcat pe spate, ci poate sa stea in pozitia in care se simte lejer. Desigur ca aceasta ofera pacientului un confort sporit iar durerea dupa acest tip de interventie este mult mai redusa decat in cazul celeilalte metode. Pacientii pot reveni la activitatile zilnice mult mai rapid si dupa externare pot chiar si sa conduca masina. Interventia este efectuata cu inima in functiune”, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Un al doilea aspect important este ca, in timpul interventiei, pacientul nu este conectat la aparatul de sustinerea activitatii inimii si a plamanilor. Deoarece interventia este efectuata cu inima in functiune, pacientul este protejat de eventualele dezavantaje ale acestui aparat.

Un al treilea avantaj important este faptul ca in timpul interventiei sau dupa aceasta nu este nevoie aproape deloc de sange sau alte substante. In final, pacientii se vindeca mult mai repede si revin la activitate intr-o perioada mult mai scurta. Utilizand aceasta metoda, pot fi efectuate interventii coronariene bypass la 3-4 artere.

Metoda hibrid

O alta metoda, denumita metoda hibrid, este utilizata pentru tratarea pacientilor carora la unele dintre artere nu le poate fi efectuata interventia bypass, prin dispunerea unui stent coronarian prin metoda minim invaziva. Astfel, fie ca este vorba de interventia minim invaziva de bypass coronarian, fie ca este vorba de abordarea hibrida, majoritatea afectiunilor arterelor coronariene pot fi tratate cu succes, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Poate fi utilizata si la inlocuirea valvelor

In cazul interventiilor minim invazive la valvele cardiace, se efectueaza o incizie de data aceasta in partea dreapta a sanului prin care se ajunge la inima. Deoarece in cazul operatiilor de valva inima pacientului trebuie oprita pentru ca valvele sa poata fi accesate, este obligatoriu sa se utilizeze aparatul de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor. Pacientul este conectat la aparatul de sustinere in general prin zona inghinala dreapta. Se efectueaza o mica incizie la nivelul arterei si venei din zona inghinala si printr-o canula pacientul este conectat la aparatul de sustinere. In timpul operatiei, se efectueaza o mica incizie la nivelul pieptului prin care se monteaza o camera de luat vederi prin intermediul careia toate operatiunile sunt urmarite pe un ecran mare. Prin aceasta metoda afectiunile valvelor mitrala si tricuspida pot fi fie vindecate fie inlocuite. Orificiile cardiace congenitale pot fi inchise prin intermediul acestei metode, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Fara urme

Chiar daca faptul ca sternul nu este taiat, ceea ce este un aspect destul de important, nu este in faptul singurul. Expresia „minim invaziv” din cadrul acestei metode nu are legatura numai cu taierea pielii sau a sternului, ci cuprinde intregul concept la interventiei. Prin aceasta metoda, traumatizarea inimii este mult redusa. “Cu cat un tesut este mai putin atins, cu atat mai putin va fi traumatizat. Inciziile mici reduc marimea atingerii inimii si astfel inima este mai putin traumatizata. Neutilizarea aparatului de sustinere a activitatii inimii si plamanilor in timpul interventiilor coronariene de bypass, efectuarea bypass-ului cu inima in functiune, neutilizarea de sange sau alte substante face ca procesul de recuperare sa fie si mai rapid. Un alt aspect important este si faptul ca „infectiile de stern” de care majoritatea pacientilor se tem, nu intervin in cazul acestei metode. Si din punct de vedere cosmetic rezultatele sunt perfecte. In special in cazul femeilor, inciziile sunt efectuate sub san iar dupa operatie nu ramane nici un semn”, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Conditia absentei afectiunilor pulmonare

Teoretic vorbind, majoritatea pacientilor care trebuie sa faca operatie la inima pot fi operati cu metoda minim invaziva. Insa este important ca acestia sa nu fi suferit de vreo afectiune pulmonara deoarece accesul la inima se realizeaza printr-o incizie efectuata in partea dreapta sau stanga a pieptului. Lipiturile de la nivelul plamanului pot obstructiona accesul la inima. Si in cazul pacientilor obezi exista probleme asemanatoare. Numarul de artere afectate, localizarea acestora la nivelul inimii se numara printre aspectele importante ce trebuie avute in vedere atunci cand este decisa utilizarea acestei metode la pacientii carora trebuie sa li se efectueze bypass coronarian, explica doctorii.

Vindecare in 3 saptamani in loc de 3 luni

“In cazul operatiilor traditionale de inima, pacientii stau in spital in jur de 6-7 zile si in general isi reiau activitatea dupa 2-3 saptamani. O parte importanta a acestui proces o ocupa perioada de vindecare a sternului care a fost taiat. In cazul interventiilor minim invazive, pacientii raman in spital 4-5 zile dupa care pot fi externati si dupa 3 saptamani isi pot relua activitatea. Pacientii care in cazul operatiei traditionale isi pot relua activitate dupa 3 luni, cu aceasta metoda noua pot reveni complet la activitate, pot face sport si pot efectua in mod normal orice activitate fizica dupa 3 saptamani. Pe scurt, procesul de vindecare este redus de la 3 luni la 3 saptamani”, conchid reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
5 luni ago Noutăți

Investigarea anuală pentru prevenirea cancerelor ginecologice

Pentru prevenirea cancerelor ginecologice, este recomandata prezentarea femeii o data pe an la medicul ginecolog pentru efectuarea de investigatii. Astfel, cancerele ginecologice pot fi observate inainte de a deveni active sau din primele faze. Efectuarea acestui consult este de importanta vitala chiar daca simptomele nu sunt prezente, sustin medicii.

Mahmut Guden, medic chirurg specialist in ginecologie si obstetrica din cadrul Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia afirma ca nu exista o cauza comuna pentru cancerele ginecologice si ca urmatorii factori maresc riscul aparitiei sale: Cresterea numarului de celule in cazul cancerului de uter, obezitatea, menstruatia la varsta mica (inainte de 12 ani), menopauza la varste inaintate (dupa 55 de ani), tratamentul cu hormoni estrogeni, afectiunile de ovar polichistic, medicamentele utilizate pentru cancerul la san, rude care au avut cancer la san sau intestin, hipertensiune, diabet, expunerea abdomenului la radiatii.

Mahmut Guden (Medical Park)

Anamneza genetica mareste riscul

In cazul cancerului de col uterin, urmatorii factori sunt considerati drept factori de risc: fumatul, afectiunile transmise pe cale sexuala in special infectia cu virusul papillom (HPV), activitatea sexuala la varsta mica, femeile cu parteneri multipli, situatia socio-economica precara. “In cazul cancerului ovarian nu a putut fi specificata o cauza speciala insa se considera ca varsta, factorii ereditari, dieta bogata in grasimi animale, utilizarea pudrei si factorii genetici influenteaza aparitia cancerului ovarian. Spre exemplu, riscul ca o femeie sa aiba cancer ovarian este de 1,4% in timp ce acest procent creste la 5% in cazul in care femeia are o ruda de gradul intai care a avut cancer ovarian si la 7% in cazul in care femeia are doua rude de gradul intai care au avut cancer ovarian”, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Simptome diferite pentru diverse tipuri de cancer

Simptomele cancerelor ginecologice sunt diferite in functie de organul pe care il afecteaza. Simptoamele cancerului de col uterin pot aparea sub forma hemoragiei vaginale dupa actul sexual, cresterea in volum sau timp a menstruatiei, scurgeri vaginale de culoare maro. In faze avansate, pot fi observate dureri de mijloc sau inghinale, dificultate la urinare sau edem la nivelul membrelor inferioare. “Cancerul uterin este un tip de cancer care prezinta din timp simptome. Un simptom inainte de menopauza sau in timpul menopauzei sunt hemoragiile anormale. Cancerul ovarian prezinta simptomele tarziu iar simptomele nu sunt specifice afectiunii. Edemul abdominal, durerea, cresterea perimetrului abdominal, hemoragia vaginala anormala sunt simptomele cele mai des intalnite. Deoarece simptomele apar foarte tarziu, 70% din cazurile de cancer ovarian sunt diagnosticate in faza a 3-a sau a 4-a. Simptomele care intervin cel mai des in cazul cancerului vulvar sunt mancarimea cronica, masa la palparea vulvei, hemoragie si ulcere”, declara reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Diagnostic timpuri prin testul Pap smear

Pe masura ce sunt dezvoltate metode pentru diagnosticarea cancerelor ginecologice, procentul de reusita pentru tratament creste in mod proportional. Dintre cancerele ginecologice cancerul de col uterin este tipul de cancer care in ultimii ani este diagnosticat din ce in ce mai timpuriu. “Pe baza testului Pap smear se efectueaza analiza citologica a celulelor colectate din colul uterin iar astfel modificarile celulare care au potential de a deveni celule canceroase pot fi depistate timpuriu. Odata cu eliminarea acestor leziuni s-a constatat o reducere importanta a numarul de decese in urma cancerului de col uterin. Astfel, un singur test Pap smear negativ, reduce riscul cancerului de col uterin in procent de 45%. Noua teste Pap smear efectuate in timp reduc acest risc pana la 99%”, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Feriti-va de obezitate!

Printre metodele care pot fi utilizate pentru prevenirea cancerului uterin se numara prevenirea obezitatii, neutilizarea estrogenilor si tratamentul corect al afectiunilor uterine care este posibil sa se transforme in cancer. “In cazul utilizarii pastilelor contraceptive si a existentei cazurilor de cancer ovarian in familie pot fi recomandate interventii profilactice. Adica, ovarele pot fi extirpate. Insa acest lucru este posibil sa nu elimine intotdeauna posibilitatea aparitiei cancerului. Cea mai buna metoda de protectie impotriva cancerelor ginecologice este prezentarea la medic pentru consultatiile anuale de rutina”, conchid reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
8 luni ago Noutăți

Simptomele Astmului

Diagnosticarea astmului se bazează pe istoricul pacientului. Pacienții își descriu în mod tipic simptomele ca respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, tuse, senzația de presiune în piept apărute sub formă de atacuri și în special în timpul nopții. Aceștia se pot plânge că tusea apărută în urma unei gripe sau a unor infecții ale căilor respiratorii superioare durează mai mult de trei săptămâni sau că fiecare infecție gripală suferită coboară în piept. Uneori boala poate decurge numai cu tuse persistentă. Caracteristica simptomelor astmului este recurența. Unii factori pot provoca boala. De exemplu, gazele iritante (dioxidul de sulf, monoxidul de carbon), alergenii, exercițiile, virușii, infecțiile, medicamentele și stresul pot fi factori declanșatori ai bolii. În procesul de diagnosticare și evaluare pacienții se supun testului de respirație și testului cu PEF-metrul. În special la copii se pot face teste de exerciții simple. La anumiți pacienți însă se poate face testul de „Provocare bronșică nespecifică”.

Care sunt factorii de risc?

  • Atopia:Particularități genetice și structurale ale persoanei care au dus la dezvoltarea tulburărilor alergice.
  • Fumatul:Cel mai mare factor de risc declanșator al astmului este fumatul. Fumatul crește riscul de apariție a astmului de 8 până la 12 ori. Fumatul perturbă ținerea sub control a astmului și efectul medicamentelor administrate pentru astm. În cazul astmului, prejudiciile create de fumul de țigară nu pot fi remediate prin medicamente!

(mai mult…)

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
9 luni ago Noutăți

Munca la calculator și hernia de disc cervical

La baza cresterii numarului de cazuri de hernie de disc cervical din zilele noastre stau raspandirea utilizarii calculatorului, munca in aceeasi pozitie la birou pe perioade indelungate si lipsa activitatilor sportive, este de parere doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul in neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

In opinia chirurgului turc, frecventa durerilor cervicale este mai mare la persoanele care muncesc si afirma faptul ca un volum mare de munca este unul dintre factorii care influenteaza durerea cervicala, insa nu orice durere cervicala este cauzata unei hernii de disc cervical.

Cea mai frecventa este durerea cervicala mecanica

“Durerile cervicale apar in special ca urmare a unor cauze mecanice si a afectiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventa durere cervicala este durerea cervicala din cauze mecanice. Ne confruntam foarte des cu pacienti care acuza acest lucru, in special persoane care lucreaza mai ales la birou, in pozitie aplecata, intreaga zi. Cealalta cauza frecventa este constituita din micro leziuni traumatice care afecteaza zona cervicala”, explica doctorul Cenk Ermol, specialistul in neurochirurgie ale Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Durerea se poate intensifica

„Extinderea durerii cervicale spre brat si mana, existenta unei senzatii de amortire a acestora pot fi simptome ale compresiei unui nerv; altfel spus ale herniei de disc cervical, pentru ca miscarile gatului sunt dureroase, pacientul ar vrea sa nu miste gatul. Din acest motiv, deoarece muschii gatului sunt contractati permanent, apar rigidizari musculare pe care le denumim spasm muscular. Aceasta situatie face ca durerea sa fie si mai intensa. In astfel de situatii recomandam ca tratament analgezice si medicamente de relaxare musculara. Normalizarea miscarii gatului in cel mai scurt timp posibil va preveni cronicizarea durerii”, doctorul turc Cenk Ermol.

Poate aparea slabiciunea bratului si a mainii

Dr. Cenk Ermol subliniaza faptul ca este important sa nu se confunde orice durere cu hernia de disc cervical. “In cazul herniei de disc cervicale, presiunea exercitata asupra radacinii nervoase va duce la durere, amortirea bratului si a mainii si cateodata va produce slabiciunea acestora. Durerea in brat asociata compresiei radacinii nervoase poate fi insotita de amorteli si lipsa de putere. De cele mai multe ori, durerea la brat are un curs foarte sever. In prima faza a tratamentului durerii din zona cervicala si a bratului cauzate de hernia de disc cervical se recomanda analgezice, medicamente de relaxare musculara si odihna”, explica doctorul chirurg Cenk Ermol.

Rezultate bune

Specialistul in neurochirurgie de la Medical Park a precizat ca, in zilele noastre, operatiile de hernie de disc cervical au rezultate foarte bune datorita testelor noi, a ajutorului microscopului si a metodelor de microchirurgie. “Dupa operatia, care dureaza aproape o ora, pacientul observa ca durerea puternica a bratului, care ii afecta dramatic calitatea vietii, a disparut. Acesta este mobilizat in cateva ore de la operatie. A doua zi este externat si in cateva saptamani isi poate relua viata normala. Operatia nu este destinata sa limiteze viata pacientului, ci dimpotriva, este destinata sa protejeze calitatea vietii acestuia”, conchide doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul in neurochirurgie al Medical Park.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
9 luni ago Noutăți

Cancerul de prostată

Este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați. Cancerul de prostată este al doilea tip de cancer în lume, după cancerul pulmonar. Prostata începe să crească în volum, mai ales după vârsta de 40 de ani și să devină coșmarul bărbaților.
Cine este în pericol?

Cele mai critice 7 întrebări despre prostată:

1) Aștepți, te forțezi ca să urinezi?

2) Jetul urinar este mai scăzut decât în trecut?

3) Jetul urinar este întrerupt de mai multe ori până terminați de urinat?

4) Aveți senzația că vezica urinară nu s-a golit complet după ce ați urinat?

(mai mult…)

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
image
9 luni ago Noutăți

Ce este cancerul ovarian si cum poate fi tratat?

La persoanele sanatoase, ovarele sunt compuse din celule care se multiplica in conformitate cu cerintele organismului. Celulele care se formeaza in afara nevoilor sunt anormale, acestea fiind denumite „tumori“. Tumorile pot fi benigne sau maligne.

De exemplu, chisturile ovariene pline cu lichid observate la femeile sub 30 de ani sunt benigne. Acestea fie dispar singure, fie pot fi indepartate prin operatie daca este necesar. Tumorile benigne nu invadeaza tesuturile din jur, dar tumorile pe care le numim maligne invadeaza atat ovarele, cat si tesuturile inconjuratoare. Cancerul ovarian se poate raspandi in abdomen, la intestine, stomac, si chiar in zonele indepartate ale corpului prin caile sanguine si limfatice. O astfel de raspandire este denumita „metastaza“.

Exista mai multe tipuri de cancer ovarian. Cel mai frecvent este „cancerul ovarian epitelial“, iar celelalte tipuri de cancer ovarian sunt foarte rare. Incidenta cancerului ovarian epitelial la femei este de aproape 1 la 55 de femei.

Poate fi cancerul ovarian diagnosticat devreme?

“Cancerul ovarian este un cancer care poate fi tratat atunci cand diagnosticul este precoce. Cu toate acestea, deoarece in stadiile incipiente, boala nu provoaca nici un simptom, diagnosticul este pus cand boala este avansata. Din acest motiv, se observa ca ratele de mortalitate in cazul cancerelor ovariene sunt mai mari decat in cazul tuturor celorlalte forme de cancer ale organelor de reproducere. La o clasificare a bolilor de cancer care provoaca decesul la femei, cancerul ovarian se afla pe locul patru”, explica doctorul oncolog Sadi Kerem Okutur de la Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia.

Care sunt simptomele?

“S-a mentionat dificultatea diagnosticarii timpurii. Cancerul poate avansa foarte mult pana la aparitia primelor simptome. Pacientele pot acuza balonare, senzatie de gaze, disconfort in jumatatea inferioara a abdomenului, scaderea poftei de mancare sau senzatia de plenitudine. Indigestia, greata, pierderea in greutate pot atrage atentia. Tumora crescuta poate apasa pe organele vecine provocand nevoia de a urina frecvent. Mai rar, pot aparea sangerari vaginale. Acumularea de lichide in abdomen poate duce la balonare, iar acumularea de lichide in lobii pulmonari poate duce la dificultati de respiratie”, spune doctorul oncolog Sadi Kerem Okutur de la Medical Park din Turcia.

Cum se pune diagnosticul in cazul cancerului ovarian?

Pacienta este consultata de medic dupa efectuarea anamnezei. Acest consult se efectueaza de catre un medic „ginecolog-obstetrician”. In plus se examineaza ovarele prin ecografie, iar suplimentar se verifica prezenta in sange a markerului CA-125, care are relevanta majora in diagnosticul cancerului ovarian. Totusi, acest market poate creste si in cazul unor boli benigne ale ovarului.

“Diagnosticul de cancer se pune in urma examinarii de catre un „patolog” a unei mostre de tesut prelevata prin „biopsie” din ovar sau, in cazul pacientilor cu lichid acumulat in abdomen, a mostrei de lichid. Interventia chirurgicala pentru prelevarea biopsiei din zonele suspecte prin deschiderea abdomenului se numeste „laparotomie”. Mostre prelevata se examineaza de catre patolog in timpul operatiei. Daca aceasta mostra primeste diagnosticul de „cancer”, se continua operatia. In timpul operatiei, in functie de decizia chirurgului se indeparteaza uterul, trompele uterine, ovarele, peritoneul. In plus, se preleveaza mostre din diafragma, celelalte organe, ganglionii limfatici din vecinatate si lichidul abdominal pentru a se finaliza „stadializarea chirurgicala”, toate aceste mostre fiind examinare de catre patolog. Este foarte importanta determinarea gradului de raspandire a bolii in organism in tratament si monitorizare”, declara doctorul Sadi Kerem Okutur.

 

 

 

 

Cum se trateaza cancerul ovarian?

Gradul de raspandire a boli in organism, varsta si starea generala a pacientului influenteaza modul in care este tratata. Tratamentul clasic al cancerului este interventia chirurgicala si ulterior chimioterapia. In unele cazuri, pentru a raspunde plangerilor pacientului, se aplica de asemenea radioterapia (terapia cu fascicul).
“In cazul abordarii chirurgicale, se poate face fie operatia de „histerectomie”, fie o operatie denumita „salpingo-ooforectomie bilaterala”, in care o data cu uterul se indeparteaza si cele doua ovare sau, in cazurile in care operatia necesara nu se poate face pentru ca boala este foarte raspandita, se face interventia denumita „debulking”, pentru indepartarea unei parti cat mai mari din tesutul tumoral. Daca s-a putut pune diagnosticul inainte de laparotomie si tumora nu poate fi indepartata complet chirurgical, inainte de interventie se aplica un tratament medicamentos pentru reducerea tumorii si abia dupa aceea ce procedeaza la interventia chirurgicala. In cazuri rare, daca boala a cuprins un singur ovar, iar pacienta este la o varsta tanara si doreste sa nasca, se indeparteaza numai ovarul afectat”, continua doctorul de la Medical Park.

Dupa operatie, administrarea medicamentelor anti-cancerigene este denumita chimioterapie. Aceasta terapie poate fi aplicata prin administrarea medicamentelor pe cale orala, intravenoasa sau intra-abdominala, prin perfuzie cu ser si medicament. Chimioterapia se efectueaza in general in ambulatoriu. Nu este necesara internarea in spital. Exista anumite medicamente de sustinere pentru eliminare senzatiei de greata si a varsaturilor ce apar in functie de medicamentele administrate prin chimioterapie. Efectele adverse ale chimioterapiei asupra celulelor sanguine si a organelor se monitorizeaza prin analize de sange efectuate regulat.

Cum se face monitorizarea dupa tratament?

Dupa tratament, timp de doi ani, pacientii vin la control fizic o data la trei luni, ocazie cu care se determina si markerul CA-125 iar in caz de nevoie se fac radiografii pulmonare si tomografii abdominale. In urmatorii trei ani aceste controale se fac o data la sase luni, iar apoi anual.

Relatia dintre cancerul de col uterin si genetica

“In urma studiilor efectuate, s-a demonstrat existenta factorilor ereditari in cazul a 10% din toate cazurile de cancer. Cercetarile genetice efectuate cu privire la cancerele frecvent intalnite au constatat existenta unor modificari genetice dobandite in timpul vietii in cazul unor pacienti. Aceste modificari din zona genetica denumite oncogene apar in celulele somatice si nu se mostenesc de catre alte persoane din familie. Cu toate acestea, persoanele la care se observa astfel de modificari dezvolta diverse forme de cancer. In zilele noastre, s-a constatat ca in 10% din cazurile de cancer la san, ovare, colon sau col uterin sunt cauzate de mutatii generice cunoscute”, conchide doctorul oncolog Sadi Kerem Okutur de la Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

© Copyright 2017 Medicalpark Romania. Toate drepturile sunt rezervate. Website-ul este realizat de Agentia de PR Plus Communication