Menu
X
image

Șansă în plus pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

Șansă în plus pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, vine, în premieră, la Constanța, pentru a oferi gratuit opinia sa medicală pentru 50 de cupluri din România care nu au reuşit să aibă copii pe cale naturală.

Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park – bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau pot completa formularul de mai jos:

Tehnica de reproducere asistată este accesibilă cuplurilor care au împlinit 2 ani de căsătorie și nu pot concepe un copil pe cale naturală. În cadrul acestei tehnici, se pornește de la simplu la complex; în prima faza se analizează șansele pentru a duce o sarcină normală, a doua soluţie este inseminare, iar ultima soluție fiind fertilizarea în vitro. Când se ia decizia de a începe procesul medical, femeia și bărbatul necesită evaluări separate, astfel:

 • Pentru femei: trebuie stabilit nivelul hormonilor proteici, trebuie analizat dacă trompele uterine sunt deschise sau înfundate, dacă există sau nu un istoric al menopauzei prococe, dacă a fost sau nu supusă unei intervenții chirurgicale în trecut și, nu în ultimul rând, trebuie evaluate rezervele ovariene.
 • Pentru bărbați: analiza spermei este cea mai importantă investigație medicală. De asemenea, se va analiza dacă există pe cale ereditară boli genetice.

“De regulă, la cuplurile mai tinere, prima metodă folosită este cea simplă, și anume monitorizarea ovariană. În alte cuvinte, monitorizăm pacientul pentru a stabili ziua ovulatiei, în a două sau a treia zi se fac investigațiile untrasonografice, iar în funcție de rezultate, recomandăm reproducerea pe cale naturală. Această metodă se repetă de 4 sau 6 ori. Dacă după metoda simplă nu se obține sarcina, atunci se trece la metoda mai complexă, și anume inseminarea. Această metodă se referă mai mult la infertilitatea masculină, mobilitatea şi numărul spermatozoizilor fiind mai reduse. Prin această metodă, speranța de succes a sarcinii este de 20-22%, iar această se poate repeta de două ori. Dacă nici prin această metodă nu se obține sarcina, ultima soluție este fertilizarea în vitro. De altfel, FIV este metodă cea mai eficientă pentru toate grupele de pacienți, rata de succes fiind de 50-60%. Această metodă presupune administrarea unui tratament injectabil în ovare, pe durata de o săptămână. După maturizarea ovocitelor, se trece la recoltarea lor sub anestezie. În același timp, prin metoda micro-injecției, ovocitele sunt combinate cu spermă, iar din embrionii obținuți, unul sau doi – care sunt de cea mai bună calitate – sunt transferați mamei. La sfârșitul acestui tratament de 15 zile, rata de succes este de regulă de 50% pentru un embrion, iar dacă sunt transferați doi embrioni, rata de succes crește până la 60%”, explică doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalul Medical Park Bahcelievler din Istanbul.

Infertilitatea este un fenomen din ce în ce mai răspândit pe planetă. Câteodată, motivele sunt strict medicale, mediul poluant şi stresant în care trăim, dar de cealaltă parte, tot mai multe femei se axează pe viaţa profesională şi îşi doresc copil la vârste tot mai înaintate. Odată cu înaintarea în vârstă a femeii, şansele ca ea să rămână însărcinată scad dramatic.

Despre doctorul Ayset Jane Ozcan

Ayset Jane Ozcan, născută în 13 noiembrie 1974, este doctor în cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul (Turcia) din anul 2007 până în prezent.

A absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii din Istanbul (în 1999) şi a devenit doctor în ginecologie şi obstretică, în 2005, în cadrul Spitalului de Pregătire şi Cercetare în Ginecologie şi Obstretică „Suleymaniye” al Ministerului Sănătăţii din Turcia.

Este membru al Asociaţiei de Ginecologie şi Obstretică din Turcia şi al Societăţii de Medicină Reproductivă din Turcia. A publicat două articole de referinţă în reviste ştiinţifice internaţionale şi şapte în cadrul unor conferinţe naţionale pe teme medicale. A obţinut certificări în resurscitare neonatală, laparascopie, ecografie pentru sarcină aflată în fază incipientă şi ecografie avansată în ginecologie şi obstretică. A participat la 18 conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme precum Fertilizare In Vitro (IVF) şi altele.

Despre Grupul Internaţional de Spital Medical Park din Turcia

Grupul Internaţional de Spitale Medical Park – cel mai mare lanţ de spitale private din Turcia – s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.

Impartaseste informatia cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email
image

A doua opinie medicală pentru pacienți români bolnavi de cancer

În seria de acțiuni care vin în sprijinul pacienților cu boli grave, la Constanța, un medic turc oferă sâmbătă, 21 iulie, a doua opinie medicală gratuită. Sunt vizate persoanele cu diagnostic sau suspiciune de cancer, cea de a doua opinie fiind oferită de dna profesor Meral Gunaldi (Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia), care a venit special de la Istanbul la Constanța, în cadrul acestui proiect.

ZiarMedical.Ro a obținut de la reputatul medic oncolog turc un interviu în exclusivitate.

A doua opinie medicală gratuită, la Constanța

ZM: Prin ce se caracterizează medicina turcă și ce succese a obținut în tratarea maladiilor considerate incurabile?

Medicina turcă se caracterizează prin tehnologia de ultimă generatie şi urmăreşte îndeaproape noile inovaţii în domeniu, pentru a le implementa în spitalele noastre. În Turcia, sunt disponibile cele mai noi metode şi instrumente terapeutice. În plus, sunt utilizate cele mai noi medicamente, spitalele noastre fiind în colaborare cu multe centre din lume, cum ar fi: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda etc. În Turcia sunt organizate congrese ştiintifice internaţionale de înaltă calitate

ZM: Care este scopul vizitei în Romania și cum se vor desfășura consultațiile cu pacienții români?

Scopul vizitei în România este de a înţelege metodele de diagnosticare și tratament, încercăm să îi sprijinim pe pacienții români atunci când nu se găseşte o soluţie medicală în ţara dvs. Va fi o întâlnire faţă în faţă cu pacienţii români şi îmi propun să le ofer a doua opinie medicală pentru bolile lor.

ZM: Care sunt reperele importante ale carierei dumneavoastra de medic?

În calitate de medic, obiectivul meu principal este de a aplica cele mai noi soluţii şi tratamente analitice pacienţilor cu cancer, pentru a le extinde durata, calitatea vieţii şi pentru a dezvolta noi medicamente şi molecule care pot produce cel mai important tratament împotriva cancerului, astfel încât să fie posibil ca această boală să fie prevenită sau măcar depistată din timp.

A doua opinie medicală gratuită pentru bolnavi din România

ZM: De ce este nevoie de o a doua opinie medicală în cancer?

De fapt, nu este nevoie de o a doua opinie cu privire la cancer, deoarece pentru binele pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, este indicat ca ei sa fie monitorizaţi pe tot parcursul tratamentului de acelaşi medic. Cancerul nu are nevoie de o a doua opinie, pentru cancer sunt necesare mai multe păreri, de la mai mulţi doctori, atât din punct de vedere oncologic, cât şi din punct de vedere al altor domenii, cum ar fi: urologie, chirurgie, obstretica, pneumologie, radiologie etc. Din acest motiv, Medicalpark organizează astfel de consilii oncologice pentru fiecare pacient ın parte.

ZM: Se poate schimba fundamental situația bolnavului după a doua opinie medicală?

În urma consiliului oncologic multidisciplinar se obţine un rezultat mai concret, mai bun, în acest fel este posibil schimbarea fundamentală a pacientului.

ZM: Până unde poate evalua sinceritatea în raportul medic-pacient diagnosticat cu cancer?

Sinceritatea medicului în privinţa pacienţilor oncolologici are o influenţă foarte mare asupra succesului tratamentului. Convingerea şi încrederea sunt foarte importante pentru continuarea tratamentului, fapt pentru care medicul comunică mereu cu pacientul. Un medic sincer şi bun vede şi evalueaza fiecare pacient separat.

A doua opinie medicală gratuită și câteva repere de actualitate medicală

ZM: Credeți că este bine ca pacientul diagnosticat cu cancer să se informeze personal pe internet despre maladie?

Internetul, dacă este utilizat corect, poate fi util pentru informaţii generale, dacă acestea sunt publicate pe site-urile cu conţinut validat ştiinţific, cum ar fi secţiunile de blog ale spitalelor sau website-urile de profil validate ştiinţific. Totodată, deoarece internetul este o uniune de informare, poate fi confuz şi frustant câteodată, dacă nu sunt accesate website-urile validate ştiinţific, în care sunt publicate informaţii corecte.

ZM: Ce părere aveți despre transplantul de organe în cazul unor boli grave, cum este cancerul?

Transplantul organelor la pacienţii cu cancer este posibil. Această decizie aparţine medicilor în urma consiliilor oncologice.

ZM: Care este cea mai importanta descoperire ştiintifică a anului 2017 în tratarea cancerului?

Cele mai importante descoperiri în domeniul cancerului, din 2017, sunt imunoterapia şi terapia car-t-cell”.

ZM: Care este cazul medical cel mai important din cariera dvs. de oncolog?

Fiecare pacient, fiecare caz în parte este foarte important pentru noi, în general, şi pentru mine, în special. Fiecare pacient are specificitatea lui, rar există doi pacienţi identifici din punct de vedere medical, de fiecare dată folosim metode personalizate de tratament. Bucuria noastră cea mai mare este atunci când un pacient, care ne păşeşte pragul Spitalelor Medical Park, să plece sănătoşi acasă. În acelaşi timp, le urmărim îndeaproape cazul chiar dacă au fost externaţi şi trataţi cu succes, îi invităm des la controale şi analize pentru a ţine boala sub control şi, desigur, ne ataşăm emoţional de fiecare dintre pacienţii noştri.

Pentru a luat legătura cu doamna profesor Meral Gunaldi, pacienţii pot contacta reprezentantul din România al Grupului Internaţional Medical Park din Turcia, la numărul de telefon 0727.593.533 sau prin e-mail, la office@medicalparkromania.com.

Despre Assoc. prof. Meral Gunaldi

Meral Gunaldi este doctor oncolog al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park. A absolvit, în 2001, Facultatea de Medicină – Universitatea Tehnică „Karadeniz” din Turcia, în 2009, a susţinut teza de doctorat cu titlul „Efectul nivelului de seleniu al sângelui şi al activităţii peroxidazei glutationului asupra infarctului miocardic acut”, devenind Doctor în Medicină. Între anii 2009 şi 2012 s-a specializat în oncologie la Universitatea Cukurova, iar în prezent studiază la Institutul de Cercetări Medicale Experimentale – Departamentul de Imunologie, al Universităţii din Istanbul.

Între anii 2004 şi 2012 a fost Asistent de cercetare – la Spitalul pentru Educaţie şi Cercetare (Istanbul Okmeydani) şi la Catedra de Boli Ortopedice a Universităţii Cukurova. Între 2013 şi 2016, a lucrat ca expert în cercetare, iar începând anul 2017, lucrează în cadrul Departamentului de Oncologie la I.A.U. VM Medical Park Florya.
Doamna profesor Meral Gunaldi este membră a Asociaţiei Neuro-Oncologice din Turcia (2014), a Societăţii Europene de Oncologie Medicală (2011) şi a Asociaţiei Oncologice Medicale (2010).

În cadrul programului de colaborare cu România, este prezentă la Constanța pentru a oferi a doua opinie medicală gratuită pacienților bolnavi de cancer.

Despre Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deservește pacienți în peste 30 de spitale situate în 17 orașe din Turcia. În momentul de față este actorul principal al sectorului medical, fiind tratați peste 70.000 pacienți din întreaga lume. Indiferent de statutul social și economic, serviciile de acces la asistența medicală la standarde internaționale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toți”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă și metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, își propune să servească drept model în știință și practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trai sănătos și să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul International Medical Park.

În cadrul acestei colaborări, medici specialiști din Turcia vin în România pentru a oferi a doua opinie medicală gratuită, pentru copii și adulți.

image

Medical Park – Estetica si chirurgie plastica

Rinoplastie

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea în ambulatoriu: în termen de 6 zile de la externare

Operația de rinoplastie sau chirurgie nazală, uneori numită „remodelare a nasului”, îmbunătățește aspectul și proporția nasului, armonia facială și încrederea în sine. Chirurgia nasului poate, de asemenea, să corecteze respirația afectată cauzată de anomaliile structurale ale nasului.

Ridicarea sânilor (Breast Lift)

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea în ambulatoriu: în termen de 6 zile de la externare
In mod obisnuit, operatia de ridica si mentine sanii prin eliminarea excesului de piele si strangerea tesutului inconjurator pentru a remodela si a sustine noul contur al sanului.

Liposucţia (2 – 4 zone ale corpului)

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea ambulatorie: în termen de 4 zile de la externare

Liposucția slăbește și transformă zonele specifice ale corpului prin îndepărtarea depunerilor excesive de grăsime, îmbunătățind conturul corpului și proporția și, în cele din urmă, îmbunătățind imaginea de sine.

Blefaroplastia (pleoapele)

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea ambulatorie: în termen de 5 zile de la externare

Blefaroplastia îmbunătățește apariția pleoapelor superioare, a pleoapelor inferioare sau ale ambelor categorii. Oferă un aspect întinerit zonei înconjurătoare a ochilor, făcându-vă să vă arăți mai odihnă și mai atentă

Mărirea sau micşorarea sânilor

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea ambulatorie: în termen de 5-6 zile de la externare

Mărirea sânilor este plasarea chirurgicală a implanturilor mamare pentru a mări plenitudinea și proiecția sânilor sau pentru a îmbunătăți simetria sânilor. Sânii prea mari pot determina unele femei să aibă atât probleme de sănătate, cât și probleme emoționale. În plus față de problemele legate de imaginea de sine, puteți suferi, de asemenea, dureri fizice și disconfort.

Lifting complet al feţei

Spitalizare: 1 zi la Spitalul International „Medical Park” din Istanbul. Programari la 0727593533

Examinarea în ambulatoriu: în termen de 7 zile de la externare

Dacă vă deranjează semnele de îmbătrânire în față, operația de facelift poate fi potrivită pentru dvs. Tehnic cunoscut sub numele de rhytidectomy, facelift este o procedura chirurgicala pentru a imbunatati semnele vizibile de imbatranire in fata si gat.

 

 

 

Despre Medical Park

Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Din 2016, Romania face parte din Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia. Pentru programari, contactati reprezentantul nostru din Romania la 0727593533.

image

(VIDEO) Varicele, tratate in doar 10 minute!

(VIDEO) Varicele, tratate in doar 10 minute!

Statul la birou o perioada indelungata sau, dimpotriva, prea mult timp petrecut in picioare sunt principalele motive pentru care apar varicele. Ele dau batai de cap tot mai multor persoane. Potrivit statisticilor, cel putin jumatate din populatia feminina sufera de aceasta afectiune. Foarte multe dintre acestea refuza, insa, sa se trateze de frica operatiei.

Din fericire, acum este posibil ca venele varicoase sa fie tratate fara anestezie, fara operatie si fara durere… totul printr-o procedura care dureaza, nici mai mult, nici mai putin, de 10 minute.

Una dintre cele mai intalnite probleme de sanatate atunci cand vorbim despre picioare sunt varicele. In functie de marime si localizare, aceste pot fi clasificate, iar tratamentul lor poate varia. Cel mai des recomandat tratament este interventia chirurgicala, interventie de care foarte multe persoane se tem.

Tratarea varicelor se face acum printr-o metoda mult mai simpla si nedureroasa care rezolva problema in doar 10 minute. Pacientul nu mai are nevoie de internare. In cele mai multe cazuri, principalul confort al varicelor este cel de ordin estetic.

Comparativ cu interventia chirurgicala, acest tratament este mult mai rapid. Grupul International de Spitale din Turcia este unul dintre putinele centre medicale unde se poate realiza aceasta procedura. Pentru programari si detalii, contactati reprezentantul nostru din Romania, la 0727593533 sau prin e-mail – office@medicalparkromania.com

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Fotografii inainte si dupa tratament

Despre Grupul International Medical Park din Turcia

Ne-am lansat în anul 1995, iar la ora actuală Grupul Medical Park deserveşte pacienţi în 31 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, având peste 428.500 mp, 166 de săli de operaţie, 3506 paturi şi peste 11.000 de angajaţi. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”.

Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. 

Anticipăm să devenim un centrul medical de renume mondial. Echipele noastre medicale de la toate Spitalele Medical Park şi-au dat angajamentul să conducă spre un viitor al domeniului medical prin furnizarea la cel mai înalt nivek de servicii pentru pacienţii noştri şi familiile lor. 

Misiunea noastră este de a împărtăşi expertiza noastră la nivel înalt, la cele mai accesibile preţuri. Investim continuu în resursele noastre umane, în tehnologii şi facilităţi medicale, fără a face compromisuri pe codul de etică medicală sau a drepturilor pacienţilor. Din anul 2016, România face parte din Grupul Medical Park.

Grupul International Medical Park in Romania

Reprezentant Romania: Aura TASENŢE

 • Adresă: mun. Constanţa, Bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033)
 • Telefon: +40727593533
 • E-mail: office@medicalparkromania.com
Impartaseste informatia cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email

(VIDEO) Sute de români preferă să se trateze, anual, la Spitalele Medical Park din Turcia

Românii îşi doresc un sistem de sănătate sigur şi de calitate. Din nefericire, însă, de multe ori, pentru a avea parte de el, e nevoie să meargă „la privat”. Mai nou, mii de români preferă să se trateze în străinătate. Turcia, spre exemplu, este în topul preferinţelor. O echipă Prima Tv a mers în vizită la câteva spitale din Istanbul, la Grupul International de Spitale Medical Park, pentru a vedea de ce tot mai mulţi oameni preferă să meargă acolo. Aparatura modernă, condiţiile bune din spital, medicii de prestigiu sau atenţia pe care personalul medical o acordă pacientului sunt doar câteva dintre motive.

Pentru a beneficia GRATUIT de a doua opinie a doctorilor Medical Park din Turcia, contactati reprezentantul nostru din Romania, la 0727593533 sau office@medicalparkromania.com.

Atunci când vorbim despre medicină, Turcia a devenit în ultimii ani una dintre cele mai puternice şi relevante sisteme de sănătate ale lumii. Iar din acest motiv, mii de români aleg anual să meargă aici pentru tratarea unor suferinţe grave, precum cancerul. O decizie justificată, am putea spune, dacă stăm să ne uităm cum arată actul medical în acestă ţară.

Condiţiile excepţionale din spitale sunt cele care fac prima diferenţă. Clinica arată mai degrabă cu un hotel de lux, iar ordinea şi curăţenia sunt la ele acasă. Mergem mai departe şi ajungem într-un salon în care sunt internaţi pacienţii.

În timp ce în unele spitale de la noi pacientul poate să ajungă cu o boală şi să plece acasă…cu mai multe din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, aici, totul pare despris dintr-un film. Nu este însă decât realitatea pe care o trăiesc zeci de mii de pacienţii veniţi în Turcia la tratament.

Amabilitatea personalului medical face, de asemenea, o mare diferenţă. Atât medicii, cât şi asistentele sunt foarte prietenoşi cu pacientul şi familia lui. Sistemul lor de sănătate a devenit renumit şi pentru că unele dintre cele mai prestigioase nume din medicină profesează aici. Astfel, Turcia a devenit foarte atractivă atât pentru pacienţi, ci şi pentru medici. Spitalele dispun de un departament care se ocupă special de pacienţii veniţi din străinătate, care odată ajunşi aici se bucură de cazare, transport de la aeroport şi asistenţă în limba maternă.

image

Transplant de par la Medical Park Istanbul! Contactati reprezentantul nostru din Romania la 0727593533

Parul tau cade in fiecare zi? Ia atitudine si vino la una dintre cele mai importante clinici din lume in ceea ce priveste transplantul de par! Istanbul este doar la o ora de tine! Contacteaza reprezentantul nostru din Romania, la numarul de telefon 0727593533 sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Ce este metoda FUE?

Metoda FUE este transplantul de foliculi de păr (grefe), de la regiunile post-auriculare bilaterale și scalpul parietal cu micro-motor, unul câte unul, la zonele de chelie sau subțierea părului.

Ce este grefa? Cum se calculează?
O grefă implică un folicul de păr, care se găsește în foliculi unici, dublu sau multiplu. Acestea sunt toate denumite grefe. După determinarea numărului de grefe care urmează a fi transplantat, această cifră este înmulțită cu 2,5 și, astfel, se găsește numărul mediu de fire de păr care urmează să fie transplantat.

De ce metoda FUE?

 • Nu apar cicatrici remarcabile după operația FUE
 • Nu apare durere postoperatorie
 • Pacientul poate relua viața obișnuită mai ușor
 • Grafturile pot fi colectate și transplantate în orice număr prin tehnica Fue
 • Întrucât structura site-ului donatorului nu este afectată, pot fi efectuate sesiunile 2 și 3
 • Nu este nevoie de spitalizare în cursul postoperator, pentru ca operația FUE să fie mai preferabilă

Cât durează în medie transplantul de păr?
Durata transplantului de păr depinde de dimensiunile zonei de transplant; va dura aproximativ 4-6 ore, dacă va fi efectuată de o echipă de experți. După transplantul propriu-zis, pacientul urmează procedura de follow-up, pentru încă două zile, după care este externat.

Când începe să crească părul transplantat?

Foliculii de păr transplantaţi încep să crească părul nou la sfârșitul celei de-a treia luni; 60% din foliculii de păr sunt activi în a 6-a lună, 70% în a 7-a lună și 100% la sfârșitul lunii a 12-a.

Există riscul ca părul transplantat să cadă?
Nu, el nu va cadea, deoarece firele de păr transplantate nu au nicio genă care predispune la cădere.

Cum se determină costul transplantului de păr?
În operațiile de transplant de păr, dimensiunile zonei de cădere a părului, numărul de foliculi care trebuie transplantate, numărul de sesiuni, starea părului în zona donatorului sunt factori importanți în determinarea costului. De regulă, costurile pornesc de la 2.000 de Euro, în care sunt incluse şi serviciile medicale şi non-medicale adiacente.

image

Prostatita este o boala care afecteaza negativ milioane de barbati din intreaga lume

Prostatita este o boala specifica barbatului, iar cel mai important factor de risc este varsta. Se constata ca aceasta boala are o incidenta asupra 90% dintre barbatii care ating varsta de 80 de ani, iar pacientii nu ar trebui sa ezite in privinta tratamentului, considera doctorul turc Cemalettin Cengiz Beyaz, specialist in urologie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Boala de proastata se refera la cresterea glandei prostatei si urinarea necontrolata. Incepand cu de 40 sau 50 de ani, pot aparea primele simptome usoare de incontinenta urinara, iar cu timpul, din cauza bolii, aceste simptome devin tot mai incorfortabile. Doctorul turc considera ca urinarea din picioare nu creste riscul bolii de prostate, in timp ce urinarea fortata poate cauza o crestere a riscului de hernie abdominala.

Care sunt simptomele bolii?

In opinia specialistului de la Medical Park, in cazul bolii de proastata, apar urmatoarele simptome: urinare deasa, trezire noaptea pentru a urina mai mult decat o singura data, dificultate de a urina, intarziere la inceputul urinarii, senzatia brusca de a urina, reducere ritmului de urinare si senzatia ca vezica inca nu este complet golita. Uneori, pacientii apeleaza la specialistii urologi pentru ca nu pot urina direct, iar atunci se recomanda montarea unei sonde.

Cum este diagnosticata boala prostatica?

In urma cresterii prostatei, una sau mai multe simptome mentionate mai sus sunt suficiente pentru a putea diagnostica boala. “Atunci cand pacientii ne contacteaza, de regula investigam diagnosticul diferential al altor boli. Analiza sanguina este necesara pentru a evalua functia renala si pentru a investiga o boala maligna in prostata. Prin analiza urinei, este investigata prezenta infectiei care poate duce la simptome similare in tractul urinar. Examenul fizic determina consistenta si marimea estimata a prostatei. Testele urinare pot fi efectuate pentru a evalua fluxurile de urina si volumul rezidual de urina. In cele din urma, volumul prostatei poate fi masurat prin ultrasonografie. In afara de acestea, se evalueaza prezenta de piatra sau tumori in tractul urinar si vezica urinara si daca exista largirea rinichilor din cauza extinderii prostate”, explica doctorul Cemalettin Cengiz Beyaz, specialist in urologie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Metodele de tratament

Medicul urolog considera ca la absolut la toti pacientii se recomanda modificari ale stilului de viata, cum ar fi renuntarea la alcool, cofeina, reducerea dietetica a condimentelor si a alimentelor acide, restrictionarea aportului de lichid in orele de seara si cresterea activitatilor fizice.

“In functie de gravitatea afectiunilor, pot fi initiate tratamente cu medicament unic sau dublu. Chirurgia de prostata poate sa apara atunci cand tratamentul medicamentos este inadecvat. In aceasta faza, este util sa vorbim cu pacientul pentru a decide operatia, dar absolut in doua cazuri este necesara o interventie chirurgicala. Acestea cazuri sunt: formarea de piatra in vezica urinara din cauza maririi prostatei, dezvoltarea insuficientei renale cauzate de extinderea prostatei. Astazi, nevoia de interventie chirurgicala deschisa pentru prostata a fost redusa considerabil. Cu toate acestea, la pacientii cu o prostata foarte mare, inca este de actualitate chirurgia deschisa. Operatiile inchise ale prostatei se pot face cu metode diferite, cum ar fi laser, plasmakinetic, cauterizare”, declara doctorul Cemalettin Cengiz Beyaz, specialist in urologie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Pentru a beneficia GRATUIT de a doua opinie a medicilor nostri, contactati reprezentantul nostru din Romania, la 0727593533.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.

© Copyright 2017 Medicalpark Romania. Toate drepturile sunt rezervate. Website-ul este realizat de Agentia de PR Plus Communication